«Startpakke» for små bedrifter

For små bedrifter som er i oppstartsfasen eller ganske enkelt trenger å forbedre kundedialog eller bli mer synlig på internett er det mange muligheter for de som ønsker å bruke fri programvare. Mange av disse plattformene tilbys idag også som “hyllevare” gjennom at man får dem med som en del av en skytjeneste eller inkludert i et abonnement for et domene. Skal man gå igang med en eller flere av disse plattformene som er beskrevet er det alikevel viktig å huske på at selve oppsettet eller konfigureringen kan være tidkrevende, og dette er jo helt uavhengig av om du bruker fri programvare eller ikke.

Vi i Friprogsenteret har nå satt opp en «startpakke» for småbedrifter som dekker noen viktig områder som nettside, kundebehandlng, kundesupport og basis kontorstøtte og prosjektledelse. Innenfor disse områdene finnes det mange hundre forskjellige fri programvare alternativer og denne vi viser her bare et knippe av de mest brukte plattformene innenfor hvert område.

Det å velge ut riktig applikasjon ut fra et definert behov er selvsagt det som avgjør om løsningen er riktig for din virksomhet.

Nettside og web

Det er idag mange forskjellige plattformer for å utviklet nettside eller portal for bedrifter eller offentlige virksomheter. Det er også et stort utvalg plattformer som er basert på fri programvare og flere av disse platformene har stor utbredelse på verdensbasis. De fine med de alternativene vi presenterer her er at man kan installere et stor utvalg av ferdige design(themes) og såkalte pluggins som gir ekstra funksjonalitet. Dette krever noe kunnskap om hvordan man setter opp en nettsiden men alt kan gjøres uten å programmere.

Gode alternativer innenfor dette området er:

Nettbutikk

Som oppstartsbedrift er det mange som ønsker å etablere en nettbutikk. Dette er mulig å få til uten store investeringer. De siste årene har det vokst frem mange gode plattformer med et med basisfunksjonalitet som det er enkelt å implementere selv uten spesielt mye teknisk kompetanse.

Gode alternativer innenfor dette området er:

Kundebehandling og kundeoppfølging

Det å holde oversiktig over kunder, kundekontakter og all kommunikasjon mot kundemassen er helt avgjørende for å lykkes. Innenfor CRMsystemer er SugarCRM og vTiger gode alternativer mens osTicket og LimeSurvey er eksempler på programvare for å håndtere support og kundeundersøkelser.

Gode alternativer innenfor dette området er blandt annet:

Nettbasert læring

Mange oppstartsbedrifter er idag rettet mot kunnskapsnæringer hvor det å forvalte kunnskap gjennom kurs, seminarer og annen veiledning er en viktig del av virksomheten. Innenfor dette området ser vi en rivende utvikling med Open Educational Resources og Massive Open Online Courses hvor selve kurset er fritt tilgjengelig. For de bedriftene som ønsker å etablere en egen løsning for å tilby nettbasert læring kan man enten utvide portalplattformer som Drupal og WordPress med det som kalles pluggins eller man kan etablere en egen nettbasert løsning.

Gode alternativer innenfor dette området er blandt annet:

Kontorstøtte

Innen kontorstøtte er det et stort utvalg skybaserte og klientbaserte tjenester. Innenfor dette området finner man programvare som dekker de fleste behov innenfor dokumentbehandling, bilderedigering, prosjektledelse og epost.

Innenfor dette området finner man blandt annet:

Dette er som tidligere nevnt bare noen av de mange hundre alternativene som finnes basert på fri programvare. Skulle det være noe du som leser dette mener vi burde ha med så ikke nøl med å ta kontak med oss via facebook eller twitter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *