FOSSR 2013 – utdrag

Linken i avsnittet over fremhever trendene i programvaremarkedet. I 2011 og 2012 var viktigste årsaken til å benytte fri programvare å unngå leverandørbindinger, i 2013 viser undersøkelsene at kvaliteten i programvaren er den viktigste grunnen.

Kvalitet
Hvorfor gir fri programvare bedre kvalitet for deg? Fri programvare kulturen handler nettopp om å dele og gjenbruke og gir nettopp den effekten at alle ønsker å forbedre koden til eget og andres bruk.

Frihet fra leverandørlåsing
Leverandørlåsing er en stor utfordring også i software bransjen.

Hvilke konsekvenser gir leverandørlåsing for din anskaffelse? Om du har behov for å forandre på koden må du tilpasse deg leverandørens planer og du har ikke selv mulighet for å gjøre det eller å kjøpe tjenesten hos andre.

Vil en forsikre seg om at programvaren ikke har bugs eller bakdører, må man kun stole på leverandørs utsagn.

Ved bruk av riktig lisens i din anskaffelse kan du unngå å bli fanget i denne låsen. Fri programvare gir deg all den frihet du trenger for å gjøre nettopp det du ønsker til en hver tid, med de ressursene du selv rår over.

Endringshastighet og tilpasninger av programvare er ofte en utfordring. Med fri programvare trenger du ikke å følge leverandørens “roadmap prison”, du kan selv bestemmer når, hvor og hvordan.

Tilgang til stor global kodebase
Den store globale kodebasen gjør at ditt prosjekt får lavere oppstartkostnad fordi en starter med all kode som er tilgjengelig. Så tilpasser og utvikler du koden til ditt prosjekt, for så å dele og sette den i produksjon. Deling gjør at kode som du selv har skrevet kan verifiseres og forbedres av andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *