Hvem bruker fri programvare?

Det kan høres både vanskelig og komplisert ut å dele og gjenbruke programvare. Heldigvis har mange store bedrifter, organisasjoner, kommuner og statlige etater gjort dette som en del av sin forretningsmodell allerede. Blant kjente internasjonale aktører finner vi Netflix, Google og Wikipedia, og i Norge har vi kjente aktører som VG, BBS, Elkjøp, Gjensidige, Meteorologisk institutt og Statens kartverk, for å nevne noen. Vi har og mange gode eksempler fra kommunal sektor slik som Oslo, Elverum, Bergen, Narvik og Kongsberg kommune.

Fri programvare er den mest hurtigvoksende programvare miljøet i verden, for mer informasjon om fri programvares globale posisjon se The 2013 Future of Open Source Survey Results.

Se utdrag fra The 2013 Future of Open Source Survey Results (FOSSR) i neste avsnitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *